Darila škrata Lenka in vile Lucije

Zgodba se odvija tik pred praznovanjem novega leta. V triglavski delavnici so za ta čas primerna. Pripravljajo se darila, a delo ne poteka, kot bi moralo. Zamuja dostava, ni papirja za zavijanje, dedek Mraz je izgubil vse svoje škrate, časa pa zmanjkuje. Na pomoč mu lahko priskočita le vila Lucija in škrat Lenko. A tudi njuna pomoč dedku Mrazu ni prav v veliko pomoč. Še posebej Lenkova, saj mu ni nič mar za darila, še manj pa za otroke. Raje se sam zavija v darilni papir in zapravlja čas z lenarjenjem. Vila Lucija ga poskuša motivirati, da bi ji vsaj kako pomagal, vendar ji to slabo uspeva. Skupaj prebirata pisma in poskušata ugoditi vsaki otroški želji. Zaplete se jima pri vsem, česar se lotita. Njuni pripetljaji pa vzbudijo veliko otroškega smeha.

Otroci so med vso predstavo aktivni, veliko pojejo, sodelujejo v pogovoru in plešejo z mali-Bujem. Dedek Mraz jih na koncu tudi obdari.

Predstava je primerna za osnovnošolske, kot tudi za vrtčevske otroke.

EKO, EKO, EKO, krava daje…? Mleko!!!

Žiga, ki prihaja iz mesta, ni nikoli razmišljal, kako se pride do mleka v tetrapaku. Špela, ki biva na podeželju, pa živi z naravo in ji je to samoumevno, zato ga v času kratkih času počitnic prepriča, da je mleko zdravo in da je življenje na podeželju lepše, kot v mestu. Če se je Žigu je še pred kratkim zdelo, da v hribih ne bo mogel brez facebook prijateljev, ob Špeli le- teh ni več pogrešal.

Predstava je za otroke zagotovo nekaj posebnega, saj jih poleg Špele in Žiga navdušita še kravica Liska in njen mali teliček. Predstavo dodatno popestrijo krasna scena, glasba ter številne ideje, s katerimi so v predstavo vključeni prav vsi nadobudneži.

Predstava je primerna za osnovnošolske in vrtčevske otroke.

Življenja kapljic vode

Voda je vir življenja. Pomembna za vsa živa bitja, uporabljamo jo za različne namene. Prav je, da se otroci že zgodaj pričnejo zavedati njenega velikega pomena. Pa ste že kdaj razmišljali za kaj vse se voda uporablja? Vodne kapljice nam na izviren način pripovedujejo, kaj jih čaka v njihovem kapljičnem življenju. Nekatere so svoje vloge vesele, drugim je njihova naloga celo odveč. Ampak vsako delo je častno delo.

Otroci so v predstavo aktivno vključeni in se naučijo enostavnih vlog, ki jih imajo kapljice. Njihovo delo je predvsem dobra mimika, gibanje in ples. Ob tem pa se veliko koristnega naučijo.

Predstava je primerna za osnovnošolske otroke.

 

Kontakt

DANES NA TV mali-BU
buutv
....::: POTREBNA REGISTRACIJA :::....